fornybar energi.

Etterspørselen etter opprinnelsesgarantier øker.  Bedrifter tar samfunnsansvar og kundene stiller krav. Vi har ingen garanti for at strømmen i nettet er fossilfri. Det kan vi gjøre noe med. Opprinnelsesgarantier er et viktig virkemiddel for å oppnå målet om et 100 % fornybart kraftmarked. 

  • Miljøansvar
  • Klimarapportering
  • Kundekrav
Foto: Odd Magne Kvålshagen
Miljøansvar

Vi må alle ta ansvar nå. Ved å opprinnelsesmerke strømmen tar du et aktivt valg om å støtte fornybar energi, og svarer med det på FNs bærekraftsmål nummer syv; ren energi til alle. 

klimarapportering

Ved bærekraftsrapportering i henhold til GHG-protokollens standard vil bedriftens Scope 2-utslipp elimineres om strømmen er opprinnelsesmerket. Uten opprinnelsesgarantier må utslippsfaktor fra europeisk restmiks benyttes. I 2019 var utgjorde dette 396 gram CO2 per kWh. Ta kontakt med oss ved behov for veiledning rundt klimarapportering. 

kundekrav

Bedrifter i alle bransjer setter nå målsetninger for bærekraft, og det må de – fordi kundene stiller krav. Det handler om samfunnsansvar og økt konkurransekraft. Bærekraft har blitt et prestasjonsområde på lik linje med pris og kvalitet. Ikke la din bedrift bli hengende etter. Vi bistår med alt fra rapportering til kommunikasjon internt, mot kunder og overfor eiere.

100% Vannkraft

Ishavskraft leverer strøm fra norsk vannkraft på våre standardprodukter til husholdningskunder. 53 % av alle våre bedriftskunder valgte opprinnelsesmerket strøm i 2020. Ishavskraft leverte hele 2,4 TWh opprinnelsesgarantier i fjor. Det er 10 % av alt som ble kjøpt i Norge. Det er vi stolte av!

Spesifikk Opprinnelse

Vi kan også tilby opprinnelsesgarantier fra et spesifikt kraftverk som bedriften selv velger. Dette kan for eksempel være kraftverk som ligger i nærhet til deres lokasjon, og som skaper inntekter og arbeidsplasser i lokalmiljøet. På denne måten kan bedriften selv bestemme hvilket kraftverk som skal få inntekten og bruke dette i intern og ekstern markedsføring. Vi formidler opprinnelsesgarantier fra kraftverk i hele Norge, og forvalter garantier for 28 kraftverk som alle produserer fornybar energi i arktiske strøk.

Andre Ønsker

Opprinnelsesgarantier fra vind- eller solkraft? Kraftverk med miljømerker som Brä Miljöval, EKOenergy eller TÜV SÜD? Ta kontakt med oss! Har bedriften lokaliteter i utlandet? Vi kan skaffe opprinnelsesgarantier fra hele verden.

Trykk på kartet for å se våre ARKTISKE KRAFTVERK

Her finner du oversikt over 28 kraftverk som alle produserer fornybar energi i arktiske strøk.

sommarøy arctic hotel

Reiselivsaktører møter allerede krav fra både norske og internasjonale kunder. Det er blant årsakene til at Sommerøya Arctic Hotel tar miljøvalg for sin bedrift. – Det å ta vare på naturen er viktig for oss her ute, sier hotellvert Kjell Ove Hveding. Se hva hotellet tenker om miljø og bærekraft.

nordic choice hotels

Kjeden er en foregangsbedrift innen bærekraftarbeid, og Ishavskraft er stolt samarbeidspartner til et selskap som stiller strenge krav til sine leverandører. Vi leverer opprinnelsesmerket strøm til over 200 Choice-hoteller i inn- og utland.

north agency

Det å opprinnelsesmerke strømmen bedriften bruker, er kun en del av innsatsen skipsserviceselskapet North Agency gjør for å bidra til mer bærekraftig sjøfart. Her kan du få et innblikk i deres arbeid. Selskapets engasjement for et grønnere samfunn gjorde at de ble belønnet med Ishavskraft miljøpris i 2019.

Kontakt oss gjerne.

Robin Strand

Robin Strand

Markedssjef Bedrift

91584251

robin.strand@ishavskraft.no

Kundeservice

Ring oss på 08526

E-post bedriftskunde@ishavskraft.no

Åpningstider 09.00–15.30 (man.-fre.)

Få med deg nyheter og gode tilbud fra Ishavskraft. Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»