Høy strømpris gjør varmepumpe enda mer lønnsomt

I flere måneder har strømprisen vært rekordhøy i store deler av landet. Det gjør at flere kan spare mye penger på strøm ved å investere i en varmepumpe.

Bilde: Mikael Utsi
Dato: 2. desember 2021

   

80 % av strømforbruket er oppvarming

Mange lurer på hvordan man kan spare penger på strøm. Det virker kanskje som at TV-titting, mobillading eller dataspilling er strømslukere i hjemmet, men det er faktisk oppvarming som står for nesten hele strømforbruket.

Graf som viser hvordan strømregninga fordeler seg.

Det betyr at du kan spare mest på å velge den billigste måten å varme opp hjemmet ditt på, og det er ved bruk av varmepumpe.

Varmepumpe er alt fra 20-80 % mer energieffektivt enn andre oppvarmingskilder, og du får en jevn og behagelig innetemperatur.

Sparte 3500 kroner det første halvåret 

Alf-Kondrad fra Tromsø kjøpte varmepumpe fra Ishavskraft tidligere i vinter, med nedbetaling på strømregningen. Bare det første halve året hadde han allerede redusert sine strømkostnader med 3500 kroner.  

– Jeg får mye lavere strømregninger, selv om jeg betaler ned på varmepumpen, sier Alf-Kondrad fornøyd.

For mange er innkjøp av en varmepumpe en stor kostnad. Ishavskraft tilbyr varmepumpe med rente- og gebyrfri nedbetaling på strømregningen, slik at kunder skal slippe det store engangsbeløpet. Siden strømforbruket ofte reduseres kraftig, opplever flere kunder å få lavere strømregninger, selv om de betaler ned på varmepumpen.

Les mer: Få varmepumpe på nedbetaling for 699 kr måneden

For Alf-Kondrad er tiden med høye strømregninger og store mengder med ved i boden forbi. «Huset er lunt og varmt hele året. I stedet for å komme hjem til kaldt hus, står varmepumpen på hele tiden. Jeg kommer hjem til palmesus og paraplydrink i stedet, sier Alt-Kondrad spøkefullt.

Forventning om høyere strømpriser

I årene som kommer vil det bli høyere etterspørsel etter strøm. Mange bransjer bytter ut oljedreven teknologi med elektriske løsninger, vi kjører mer elbil enn før og flere forbruksartikler elektrifiseres. Det gjør at det forventes større svingninger i strømprisen og høyere priser i vintermånedene fremover.

Med de strømprisene som er i Sør- og Vest-Norge for tiden, er det mange som kan spare mye penger ved å investere i varmepumpe. Faktisk så er det så lønnsomt at mange har varmepumpen nedbetalt i løpet av 3-5 år. Vanlig nedbetaling med «normalpriser» er 5-7 år.

Les også: Gunn Moaksen sparte 6000 kroner i året på varmepumpe

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»