Ishavskraftfondet Troms 2019

Ishavskraft medvirker til å øke aktiviteten og oppslutningen om barne- og ungdomsidretten i våre geografiske områder. Sammen med Finnmark idrettkrets og Troms idrettskrets fordeles midler til lag og foreninger i disse fylkene. 

Bilde: Amund Johannessen
Dato: 1. april 2019

   

Tromsø Trailblazers Foto: Amund Johannessen

Pioner IL Fotball

Hva er vel barnefotballen uten klubbdommere? Hver uke i sesongen har Pioner flere hjemmekamper. For å få avviklet disse er de helt avhengig av klubbdommerne. Hovedandelen av disse er modige og ansvarlige ungdommer på 13-15 år som dømmer kamper, med engasjerte tilskuere på sidelinja. Men hvem av oss har ikke vært på fotballkamp en gang og hørt dommeren spørre noen på sidelinja om noen tar tida? Pioner ønsker at ungdommen alltid skal ha tilgang til tidtaking i form av sportsklokke på armen sin. Ishavskraftfondet støtter opp med 10 000 kroner, slik at Pioner får kjøpt sportsklokkene til dommere.

Glade gutter fra Pioner IL Fotball.
Glad gjeng! Foto: Pioner IL

Tromsø Innebandyklubb

Byklubben Tromsø innebandyklubb er en klubb i vekst og de får stadig flere medlemmer, i alle fall på guttesiden. Videre ønsker klubben å øke rekrutteringen på jentesiden, da de merker at de har lite vekst på dette området. Midlene klubben søker om er tiltenkt kjøp av utstyr, halleie og instruktørhonorar. Klubben kommer til å bruke eksisterende jenter, sammen med en erfaren instruktør, som instruktører til disse øktene. Ishavskraft støtter opp om Tromsø Innebandyklubb sitt jenteløft, med en sum på 15 000 kroner. 

Action! Foto: Mikael Karlholm

Andørja Sportsklubb

Andørja Sportsklubb er et fleridrettslag, som nå øker sitt tilbud. De har nemlig startet opp med turn, for å tilby dette til barn. Selv om turntilbudet nettopp er startet opp, har Andørja Sportsklubb allerede 30 aktive turnere. Klubben søker om støtte til innkjøp av utstyr. Et slik tilbud støtter vi i Ishavskraftfondet, og bidrar da med 15 000 kroner til dette prosjektet.

Klar, ferdig, gå! Foto: Andørja Sportsklubb

Tromsø Trailblazers  – Cheerleading

Tromsø Trailblazers Cheerleaders søker midler for å tilby utøverne sine et bedre treningstilbud. Klubben har tidligere bestått av to undergrupper: Amerikansk fotball og Cheerleading. I 2018 gikk fotball ut av klubben og Cheerleading står igjen som driver av klubben. Dette er en fersk klubb i vekst, med flere og flere utøvere hver sesong, særlig i juniordelen av klubben (under 15 år). De er Norges (og sannsynligvis verdens!) aller nordligste Cheerleadingklubb. Ishavskraftfondet bidrar med 15 000 kroner til Tromsø Trailblazers sin satsing på cheerleading. Midlene skal brukes til leie av turnhall og instruktører.

Høyt over byen. Foto: Amund Johannessen

Manndalen Ungdoms- og idrettslag

Manndalen UIL er i startfasen med å tilby sykkel som aktivitet for barn og unge i deres nærmiljø. Idrettslaget observerer at det er færre barn og unge som deltar på de tradisjonelle aktivitetene som fotball og ski. De håper at med å tilby sykkel som aktivitet, vil dette få flere til å være i fysisk aktivitet. Ishavskraftfondet ønsker å bidra til en økt aktivitet blant barn og unge, og støtter derfor Manndalen UIL med 10 000 kroner.

Ski er gøy! Foto: Manndalen UIL

Vikran Idrettslag

Vikran IL er et lite idrettslag med omlag 50 medlemmer. Hvor flesteparten av medlemmene er barn/unge. Helt siden oppstarten har hovedaktiviteten i klubben vært skiaktiviteter i lysløypa.Vikran IL ønsker å tilby bygdas unge noe mer i vår/høstsesongen. Før jul investerte de i to buer for å prøve interessen for bueskyting. Det var mange positive tilbakemeldinger. På bakgrunn av dette ønsker klubben å satse ytterlige på bueskyting/luftgeværskyting for bygdas skolebarn. Ishavskraftfondet støtter klubben med 10 000 kroner, som skal brukes til blant annet juniorbuer, luftgevær, pilfangernett og piler.

Skilek for de minste. Foto: Vikran IL

Eventyrøya Håndballklubb

Eventyrøya Håndballklubb ble stiftet så sent som 16.01.19, og formålet til klubben er å utvide tilbudet til barn på Senja. De har allerede 16 barn i klubben, men har som mål å komme med et tilbud til barn i barneskolealder, første til tredje klasse. Klubben trenger penger til blant annet førstehjelpskoffert, baller og treningsutstyr. Ishavskraftfondet støtter satsingen, og bidrar med 12 000 kroner.

Vi e klar! Foto: Eventyrøya Håndballklubb

Senja Turn

Senja Turn er en klubb uten ansatte, som er driftet på frivillighet. Klubben har ca. 350 medlemmer og 50 frivillige. For at dette tilbudet skal være tilgjengelig for de aller fleste, har klubben holdt en lav medlemskontingent, noe som gjør at økonomien i klubben til tider er anstrengt. Senja Turn ønsker seg en ny barnetrampett, da den de har i dag er gammel og slitt. Ishavskraftfondet ønsker gjerne å bidra til at de minste gymnastene skal få større turnglede, og støtter derfor satsingen, og bidrar med 13 000 kroner.

Fin gjeng. Foto: Senja Turn

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»