Ishavskraftfondet Finnmark 2018

Linda Follesø og Otilie Næss i Finnmark idrettskrets er godt fornøyd med 53 kvalifiserte søknader i år. Idrettslagene som er plukket ut er spredt rundt i fylket og representerer ulike idretter. Felles for dem alle er at de med flotte tiltak bidrar til aktivitet og trivsel for barn og ungdom.

Bilde: Lemmivaara Klatreklubb
Dato: 22. mars 2018

   

Følgende tildelinger ble vedtatt for Ishavskraftfondet 2018:

Båtsfjord Sportsklubb, 9 000 kroner
Friidrettsklubben Stein, 10 000 kroner
Laksefjord Idrettslag, 15 000 kroner
Lemmivaara Klatreklubb, 10 000 kroner
Tana Idrettsforening, 16 000 kroner
Vardø Taekwon-Do Klubb, 5 000 kroner
Vidir Islandshestklubb, 15 000 kroner

Båtsfjord Sportsklubb
Båtsfjord Sportsklubb er et fleridrettslag med mange forskjellige aktiviteter og tilbud. Badminton er ett av dem. Nå vil badmintongruppa arrangere en kveldssamling for skolebarn for å få flere interessert i sporten. Spesielt ønsker de å involvere innvandrerbarn og barn som i dag ikke er representert i andre aktiviteter. Ishavskraftfondet synes dette er et flott tiltak og gir 9000 kroner til innkjøp av utstyr, leie av trener og servering under samlingen.

Friidrettsklubben Stein
Friidrettsklubben Stein er en av mange klubber i Hammerfest. Selv om det er en liten klubb, er aktiviteten stor. For å kunne gi medlemmene et enda bedre tilbud, ønsker klubben å kjøpe inn tre sett med hekker til innendørs hekkeløp. Ishavskraftfondet hopper inn og finansierer hekkene som til sammen koster 10 000 kroner.

Laksefjord IL 
Laksefjord IL har fra før av aktivitetene orientering og skiskyting. Nå ønsker de også å få i gang et padletilbud spesielt rettet mot barn og ungdom. Med tilbudet ønsker de både å få flere i aktivitet, men også å åpne unges øyne for nye måter å bruke naturen på. Idrettslaget er allerede godt i gang med planene for å få utdannet instruktør som kan utstede våtkortet. Neste steg er å få på plass kajakker for utlån slik at terskelen for å bli med blir så lav som mulig. Ishavskraftfondet bidrar med 15 000 kroner til innkjøp av to kajakker og ønsker lykke til med den nye aktiviteten.

Lemmivaara Klatreklubb
Klatring stimulerer gleden til fysisk aktivitet, hele kroppen brukes, det gir mestringsfølelse og det er sosialt. Lemmivaara Klatreklubb i Porsanger har i dag kun et tilbud til voksne. Fra høsten håper de å kunne starte opp med klatring også for barn og unge. De har søkt om baneplass, kjøpt inn klatretak og gjennomført hms-kontoll. Midlene er brukt opp, men for at tilbudet skal bli en realitet er det behov for flere klatreseler og klatresko i tilpassede størrelser. Ishavskraftfondet synes det er supert med nye tilbud til barn og unge og gir klubben 10 000 kroner til innkjøp av nødvendig utstyr.

 

Tana Idrettsforening
Tana IF sin skigruppe jobber aktivt for å spre skiglede. En gang i uken arrangerer de skikarusell for barn og unge med mellom 50 og 70 deltakere. I tillegg kjøres det spor i lysløypa, og det kjøres opp skiløyper i nærområdet. Dette er et tidskrevende og kostbart arbeid da de i dag må kjøre dobbelt med slodd og sporsetter. Drømmen er en sporsetter med glattebrett som vil gjøre jobben mye enklere og halvere antall kjørte kilometer. Tiltak som både bidrar til å opprettholde og skape aktivitet for barn og unge, og i tillegg viser omtanke for miljøet, er helt i Ishavskraftfondets ånd.  Tana IF støttes med 16 000 kroner til innkjøp av sporsetter med glattebrett.

Vardø Taekwon-Do Klubb
Vardø Taekwon-Do Klubb viser stort initiativ når det gjelder å pleie miljøet for de yngste i fylket. I fjor arrangerte de et kadettmesterskap for barn fra 1.-6. klasse der barn fra alle klubber i Finnmark var inviterte. 45 barn fra Vardø, Kirkenes, Båtsfjord og Lakselv deltok. I november i år planlegger de å gjenta suksessen, og håper at også klubbene i Alta og Kjøllefjord får anledning til å være med. I fjor måtte de låne sparringsvester til arrangementet, men fortsatt manglet de noen. Ishavskraftfondet støtter Vardø Taekwon-Do Klubb med 5000 kroner til innkjøp av sparringsvester for barn som både kan brukes før, under og etter samlingen.

Vidir Islandshestklubb
Det er ingen tvil om at medlemmene i Vidir Islandshestklubb i Alta synes hest er best. Nå ønsker de å gi andre muligheten til å oppleve gleden med hest og ridning. Klubben ønsker å invitere flyktningbarn og flyktningungdom til å oppleve islandshest på nært hold. Ved å gi de mulighet til å stelle, ri på og samarbeide med hestene håper de å kunne bidra til økt mestringsfølelse og bedre selvfølelse. Ishavskraftfondet støtter dette fine initiativet med 15 000 kroner til leie av hest og ridebane, og til innkjøp av utstyr.

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»