Hjertevarme - årets varmeste julekalender

Nå begynner letingen etter de hjertevarme handlingene og øyeblikkene i 2018. Vi kjører i gang med Hjertevarme for tredje året på rad og håper på rekordmange søknader!

Tekst: Mari Lind Aronsen
Bilde: Marthe Eriksen
Dato: 15. november 2018

   

Thomas, Mari og Sten-Willy søker de Hjertevarme handlingene.

Hjertevarme handler om å oppfordre folk til å gjøre gode handlinger slik at samfunnet skal bli litt varmere. Initiativet startet for tre år siden og har vært en suksess siden oppstart.

Vinnerne til Hjertevarme vil publiseres fortløpende her

«Målet vårt er å gjøre hverdagen for noen litt varmere. Ved å sette fokus på og erkjenne gode handlinger gjort i samfunnet håper vi å kunne bidra til at dagen eller hverdagen til noen kan bli litt bedre», sier initiativtaker Sten-Willy i Ishavskraft.

Håper på rekordmange søknader 

Første året mottok Ishavskraft 80 søknader. Året etter tikket det inn 60 søknader. I år håper vi det blir rekordmange! Vi vet det er ildsjeler og dugnadsånder i hele landet som gjør hjertevarme handlinger. Disse vil vi høre ifra.

«Vi har tidligere fått inn mange søknader i Troms og Finnmark. I år håper vi på å få flere søknader fra hele landet», sier Sten-Willy. 

Tidligere vinnere 

En av de tidligere vinnerne fra Hjertevarme er Inger Unstad fra Vadsø som gjorde en innsats for innvandrermiljøet i Vadsø. «Vi kjørte mødre og søsken fra innvandrermiljøet i Vadsø til Kirkenes, slik at de skulle få se døtrene sine spille fotballkamp». I tillegg tok Inger de med til Grenselandsmuseet, slik at de nye landsmennene fikk et innblikk i norsk historie. Pengedonasjonen mottok Vadsø Atletklubb. 

En annen gjeng som har spredd hjertevarme er Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps. «Vi ser at vi kan spre mye glede ved å gi litt av vår egen tid. Derfor har det blitt en liten tradisjon de siste årene at en liten gjeng fra korpset tar pause fra studier eller jobb, og møter opp på barneavdelingen på UNN for å spre litt julestemning i førjulstiden». Det er ekte hjertevarme det! 

Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps på Barneavdelingen på UNN.

Sist vil vi bare komme med en oppfordring til alle i hele landet om å sende inn søknad, dersom de har bidratt til å spre Hjertevarme. Søknadsfristen for innsending av bidrag er 1. desember. 

Les mer om Hjertevarme.

 

 

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»