Hva skjer med strømprisen for tiden?

Strømprisene er høye for tiden og det påvirker privatøkonomien vår. Vi viser deg enkle grep du kan ta hjemme og hvordan følge med via den nye Ishavskraft-appen vår.

Tekst: Ann-Jeanette og Thomas
Bilde: Marius Fiskum
Dato: 18. februar 2021

   


Det er en uheldig værkombinasjon som skaper de høye strømprisene. Årsaken er at hele Norge i 2021 har hatt en kuldeperiode som har vedvart lenge. I år har det vært seks til ti grader kaldere enn normalt i hele Norden og da brukes det langt mer strøm. I tillegg er det tørt vær og da blir det mindre strømproduksjon.

Tom Eirik Olsen som er handelssjef i Ishavskraft og kjøper inn all strømmen vi selger, sier at 2020 var et meget hyggelig år å være strømleverandør. Da dette var det billigste strømpris-året vi har hatt i dette årtusenet. Strømprisen nå er som natt og dag sammenlignet med vinteren 2020.

«Slik det ser ut nå blir 2021 et helt normalt strømpris-år totalt, til tross for januar og februar.» – Tom Eirik Olsen

Heldigvis ser det ut for at vi går mot lysere og bedre tider, fordi vi tror at prisene kommer til å justere seg ned etter mars. «Slik det ser ut nå blir 2021 et helt normalt strømpris-år totalt, til tross for januar og februar.», sier Tom Eirik. Vi i Ishavskraft trives best med lave strømpriser, for våre påslag er de samme uavhengig av strømprisen.

Enkle sparegrep kan gi gevinst

Mange kunder bytter strømleverandør i disse dager på grunn av de høye strømprisene, men ofte er det langt mer å hente på å redusere strømforbruket.

Vi bor i et relativt kaldt land og har mange kalde vintermåneder. Oppvarming er den høyeste utgiften man har i en bolig. De fleste av oss er ikke interessert i å gi fra seg komfort ved å skru ned temperaturen, men det er likevel noen enkle og effektive grep man kan ta.

Lukk dører til rom du ikke bruker
Dette kan være soverom, boder, og mellom ytter- og innergang. Da vil du gjerne klare å beholde varmen i rom der du oppholder deg mest i løpet av dagen.

Her deler vi flere effektive strømsparingstips

Dame viser oss sitt strømforbruk på den nye Ishavskraft-appen

Last ned appen vår gratis for god oversikt

I vår Ishavskraft-app vil du alltid kunne se ditt strømforbruk fra år- og helt ned til timenivå. Du får god oversikt over forholdet mellom pris og forbruk, i tillegg til at du vil kunne se hvordan kostnaden fordeler seg mellom strøm og nettleie. Du får også detaljert visning og styring av andre ting, slik som dine strømregninger og –avtaler.

Last ned Ishavskraft-appen via Google Play

Som vår kunde kan du være trygg på at vi i Ishavskraft gjør det vi kan for å holde prisen lavest mulig. Har du spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på kundeservice – enten via telefon, SMS, e-post, eller gjennom vår egen Ishavs-bot. 

Ønsker du å lese mer om appen, trykk her.

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»