Ishavskraftfondet 2020

Ishavskraft medvirker til å øke aktiviteten og oppslutningen om barne- og ungdomsidretten i Troms og Finnmark fylke. Sammen med Troms og Finnmark idrettkrets fordeles midler til lag og foreninger her. 

Dato: 6. april 2020

   

Varden FK –  25 000 kr.

Prosjektet til Varden FK på Finnsnes er å lage informasjonsmøter for foreldre og jenter med innvandrerbakgrunn på eget morsmål. De skal avholde egne jenteøkter der jentespillere er instruktører og foreldrene inviteres med. Idrettslaget ønsker å knytte til seg idrettsguider som kommer fra de ulike aktuelle nasjonalitetene og med dette skape brobyggere samt rekruttere de inn i driften til idrettslaget.

Lise og Thea i duell Foto: Stein Wilhelmsen/Nordlys

Svalbard Turn – 15 000 kr.

Svalbard Turn mottar støtte fra Ishavskraftfondet til å integrere nylig tilflyttede barn fra utlandet i idrettslagets aktivitet. Prosjektets midler vil gå til kjøp av utstyr slik at de kan delta aktivt i idrettstilbudet på en øy nær Nordpolen som skal være deres nye hjem.  

Skirenn på Svalbard Foto: Svalbard Turn

Ryttersportklubben NOR – 16 000 kr.

Idrettslaget på Storslett mottar støtte fra Ishavskraftfondet til kjøp av utstyr for å starte opp en gruppe som driver med kjepphest. Dette er en ny og kreativ versjon av hestehold som er lavterskel da kostnadene holdes veldig lave samtidig som det er gøy å holde på med og det kan engasjere flere barn og unge til å starte med ryttersport.

Nydelig dag Foto: Ryttersportklubben NOR

Snø Judoklubb – 20 000 kr.

Klubben som trener i Gyllenborghallen i Tromsø får støtte til å starte opp et jenteprosjekt for å rekruttere flere kvinner til kampsporten. Det vil jevnlig bli tilbudt gratistrening for jenter med kvinnelige instruktører. Støtten fra Ishavskraftfondet går med til å kjøpe drakter til deltakerne, betale forsikring til særforbundet og kjøpe mat for sosial sammenkomst etter treningene.

Action i Snø Judoklubb Foto: Snø Judoklubb

Bardu IL friidrett – 18 000 kr.

Bardu IL friidrett er en nyoppstartet friidrettsgruppe med mange aktive barn og unge. Da gruppen har ligget nede i 20 år trenger de nytt friidrettsutstyr som diskoser, kuler og spyd. Ishavskraftfondet støtter dem med å gi penger til kjøp av nytt utstyr. (Se bilde øverst i saken.)

Tromsø Ishockeyklubb – 14 000 kr.

Tromsø Ishockeyklubb startet et Inkluderingsfond i 2017 som utøvere kan søke på når de ikke selv har midler til å dekke utstyr eller avgifter. Idrettslaget har sett et økt behov for fondet og har søkt midler hos Ishavskraftfondet. Vi er glade for å hjelpe til med at tilbudet opprettholdes fremover og bidrar til å gi idrettsglede til mange barn.

Klar til dyst Foto: Tromsø Ishockeyklubb

Alta innebandyklubb – 14 000 kr.

Idrettslaget opplever økt interesse for innebandy og ønsker å utvide sitt tilbud. Til det trenger de mer låneutstyr slik at det er enkelt for barn å bli med uten å måtte betale for mye. Alta innebandyklubb får støtte til å kjøpe nytt låneutstyr så de kan starte opp en ny treningsgruppe.

Gjengen er klar Foto: Alta innebandyklubb

Klippen U & IL – 15 000 kr.

Idrettslaget i Honningsvåg driver med rytmisk gymnastikk og bruker utstyr som ball, ringer, køller og tau i trening og konkurranse. Et av idrettslagets store ønsker er å få til konkurransetropper og derfor trenger de å investere i nytt utstyr. Klippen U&IL er det eneste laget nord for Tromsø som driver med rytmisk gymnastikk og de må derfor reise langt for å konkurrere. Kostnader forbundet med mye reising gjør at de ikke har penger igjen til nytt utstyr. Ishavskraftfondet støtter derfor Klippen U&IL med penger til nytt utstyr.

Staselige jenter Foto: Klippen U & IL

Kirkenes Ryttersportsklubb – 5 000 kr.

Idrettslaget ønsker å starte opp med kjepphester, som et lavterskeltilbud til barn som ikke selv har hest. De ønsker å kjøpe inn 10 kjepphester med utstyr, som lånes ut til barn som ønsker å være med på egne «kjepphestdager», og arrangere egne klasser i konkurranser hvor det ris på kjepphester. Kjepphest er en voksende aktivitet i Norge, og hos rideklubber i Troms og Finnmark har dette vært en suksess både blant gutter og jenter. Tanken er at flere barn kommer inn i hestemiljøet på sikt, og at det vil få flere barn i aktivitet. Kjepphestene kan også brukes til å øve inn dressurprogrammer og sprangløyper uten hest, i forbindelse med konkurranse.

Vilde og Irak jobber i galopp Foto: Kirkenes Ryttersportsklubb

Kirkenes Badmintonklubb – 15 000 kr.

Kirkenes Badmintonklubb er en klubb som har eksistert siden 1971. Nå ønsker de å starte et prøveprosjekt og legge treningene til et lite tettsted som heter Bjørnevatn, 8 km unna Kirkenes. Idrettslaget prøver på å starte opp et tilbud som forhåpentligvis kan fange opp barn og unge som faller utenfor typiske «lagidretter». Prosjektet starter opp fra høsten 2020 med å gi 10 gratis kvelder for barn og unge som har lyst til å prøve å spille badminton. Kirkenes Badmintonklubb får støtte av Ishavskraftfondet til å kjøpe utstyr og betale halleie til prosjektet.

Litt instruks fra erfaren spiller må til Foto: Kirkenes Badmintonklubb

Vadsø Sportsskytterklubb – 8 000 kr.

Klubben driver med pistolskyting og har nesten 20 ungdommer innom ukentlige treninger i Vadsø. Idrettslaget får støtte av Ishavskraftfondet til å kjøpe skytestøtter til de unge skytterne som ikke kan holde våpenet alene.

Konsentrasjon Foto: Vadsø Sportsskytterklubb

Porsanger Turnforening – 35 000 kr.

Foreningen i Lakselv er et nyoppstartet idrettslag som i dag gir et tilbud til ca. 130 barn og unge i alderen 1-13 år, fordelt på seks ulike partier. Idrettslaget startet på bar bakke både når det kommer til økonomi, utstyr og kompetanse, og har jobbet hardt både for å utdanne trenere og for å få på plass nødvendig utstyr som er avgjørende for å kunne gi et godt tilbud. Porsanger Turnforening får støtte fra Ishavskraftfondet til å kjøpe utstyr.

Stor aktivitet Foto: Porsanger Turnforening

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»