Ishavskraftfondet Finnmark 2017

Linda Follesø fra Finnmark idrettskrets forteller at det var kommet inn 57 kvalifiserte søknader i år, og komiteen hadde en stor utfordring med å plukke ut de beste tiltakene blant veldig mange gode søknader.

Dato: 27. mars 2017

   

Ishavskraft har i samarbeid med Finnmark idrettskrets etablert Ishavskraftfondet til barne- og ungdomsidrett. Formålet med fondet er å medvirke til økt aktivitet og oppslutning om barne- og ungdomsidretten i Finnmark.

Tiltakene som skal få tildelt midler bør innfri flere av punktene under:

 • Gi aktivitetstilbud til barn og unge
 • Presentere noe nytt, annerledes og kreativt
 • Bidra til involvering og medvirkning fra de unge selv
 • Fange opp barn og ungdom som ikke deltar i tradisjonelle idretter
 • Sette barn og ungdom sine behov i sentrum

I år var det så utfordrende å plukke ut de heldige, at Ishavskraft valgte å øke tildelingen fra 80 000 til 100 000 kroner, sier Linda Follesø Finnmark idrettskrets. Dermed kan syv idrettslag glede seg over støtte til sine barne- og ungdomsaktiviteter. – Hvert år blir vi gledelig overrasket over hvor mye frivillig og viktig arbeid som legges ned for barne- og ungdomsidretten rundt omkring i fylket, legger Follesø til.

Adm. dir. i Ishavskraft, Stig A. Hanssen, sier at de har fått inn søknader fra flere lag og foreninger som starter opp med nye eller tidligere aktiviteter, og det er veldig positivt! Mangfoldet bidrar til at enda flere får mulighet til å delta, og kanskje de finner en idrett som er midt i blinken for dem, legger han til.

Følgende tildelinger ble vedtatt for Ishavskraftfondet 2017:

 • Hasvik IL, 10 000 kroner
 • Havøysund IL, 10 000 kroner
 • Karasjok Håndballklubb, 20 000 kroner
 • Kautokeino IL, 25 000 kroner
 • Kirkenes Puckers, 10 000 kroner
 • Varanger Ballklubb, 15 000 kroner
 • Varanger Trekkhundklubb, 10 000 kroner

Begrunnelse for vedtaket:

Hasvik IL
I en kommune med rett i overkant av 1000 mennesker, er Hasvik IL med sine 150 medlemmer en viktig brikke for innbyggernes aktivitet og trivsel. Idrettslaget tilbyr turn, ski og andre mosjonsaktiviteter. For et par år siden startet de også opp med volleyball for voksne. Nytt av året er at de har startet et eget parti for ungdom. I den forbindelse har de søkt Ishavskraftfondet om støtte til innkjøp av nytt veggmontert volleyballstativ og volleyballnett som kan tilpasses høyden på spillerne. Dette synes komiteen for fondet er en flott investering og bidrar med 10 000 kroner.

Havøysund IL
Det er ingen tvil om at dans er en aktivitet som fenger barn og unge, og som fanger opp mange av de som faller utenfor de mer tradisjonelle idrettene. I Havøysund IL startet de i fjor opp tilbud innen barnedans, hiphop og musikal. For å kunne videreføre dansetilbudet har idrettslaget søkt om midler til leie av instruktør. Ishavskraftfondet håper de blir dansende glade når de nå blir sponset med 10 000 kroner til akkurat dette.

Karasjok Håndballklubb
Karasjok Håndballklubb har hatt organiserte treninger en stund, men ble først helt nylig medlem i Norges idrettsforbund. Klubben har mange ivrige håndballspillere i 10-12-års alderen, men ser at rekrutteringen av de litt yngre ikke er så lett. Derfor ønsker de å starte opp en håndballskole for gutter og jenter under 10 år. Til oppstarten trenger de en del utstyr, blant annet minihåndballer i skum, oppblåsbare minihåndballmål, kjeglesett og overtrekksvester. Ishavskraftfondet bidrar med 20 000 kroner til innkjøp av utstyr og håper at håndballaktiviteten i Karasjok har kommet for å bli.

Kautokeino IL
I Kautokeino har man aldri tidligere hatt et turntilbud før Kautokeino IL helt nylig bestemte seg for å gi det en sjanse. Aktiviteten fikk en overveldende mottakelse og det er tydelig at dette har vært et etterlengtet tilbud. Siden februar har tre partier med til sammen 75 barn og unge vært i sving, og man har vært nødt til å opprette ventelister. Nå jobbes det på spreng for å få på plass flere trenere og nødvendig utstyr for å kunne gi et tilbud til alle som vil være med. Idrettslaget ønsker å kjøpe inn en Airtrack som er et allsidig og sentralt utstyr i turn og som vil kunne brukes av alle partiene. Ishavskraftfondet synes dette er en glimrende investering og bidrar med 25 000 kroner til dette innkjøpet.

Kirkenes Puckers
Finnmarks eneste ishockeyklubb holder til i Kirkenes. Kirkenes Puckers har både juniorlag og seniorlag som begge spiller i ligaer i Barentsregionen. I påvente av å få realisert en ishall, er det aktivitet på Lillebanen som gjelder. Denne naturisbanen brøytes, vannes og holdes i drift så lenge det er stabil frost, og er åpen for alle innbyggerne i kommunen. Lillebanen fungerer som en rekrutteringsarena og mange har sitt første møte med skøyter og ishockey her. For å enda bedre kunne møte de barn og unge som er nysgjerrige på å prøve ishockey, ønsker klubben å legge til rette for aktiviteter på Lillebanen. De ønsker å tilby utlånsutstyr, de vil gjerne kjøpe inn utstyr for sommertrening og de vil få på plass en beholder for varm saft. Ishavskraftfondet trår støttende til med 10 000 kroner.

Varanger Ballklubb
Ikke alle finner seg til rette i lagidretter, eller synes for eksempel ski og friidrett er noe for dem. Spesielt ungdom som faller utenfor de tradisjonelle idrettene kan være utfordrende å fange opp. Norsk idrett er opptatt av å omfavne og inkludere nye aktivitetstrender for at flest mulig skal ha mulighet til å være aktive samtidig som de er en del av et idrettslagsfellesskap. Når Varanger Ballklubb i Nesseby ønsker å starte opp med Crossfit-trening for ungdom, synes komiteen for Ishavskraftfondet at dette er en spennende ide og bidrar med 15 000 kroner til innkjøp av nødvendig utstyr.

Varanger Trekkhundklubb
Hvert år arrangerer Varanger Trekkhundklubb løpet Pasvik Trail. I forbindelse med dette løpet arrangeres det også et barneløp for unge hundekjørerer i alderen 6-11 år. Hensikten med barneløpet er å gi barn mulighet til å være ute i fantastisk natur sammen med hunder, og samtidig rekruttere nye spirer til denne noe utradisjonelle sporten. Klubbens medlemmer stiller sine hunder og sleder til disposisjon. Etter løpet legges det opp til bålkos og premieutdeling. Med støtte fra Ishavskraftfondet vil barneløpet kunne arrangeres uten store deltakeravgifter, noe som gir enda flere mulighet til å delta. Derfor bidrar fondet med 10 000 kroner til gjennomføringen av Pasvik Trail Barneløp 2017.

Vi ønsker klubbene lykke til med arbeidet fremover.

For mer informasjon – kontakt:
Organisasjonskonsulent Linda Follesø, Finnmark idrettskrets
linda.folleso@idrettsforbundet.no, 913 56 325

Administrerende direktør Stig A. Hanssen, Ishavskraft AS
stig@ishavskraft.no, 907 75 716

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»