Kulturstipend 2020

Ishavskraft Kulturstipend er etablert for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15-25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei. 

Bilde: Kenneth Paulsen
Dato: 15. september 2020

   

Fijitrip fotografert av Kenneth Paulsen

Det er viktig for Ishavskraft å være en støttespiller for mennesker og organisasjoner som jobber for et inkluderende og aktivt lokalmiljø. Ishavskraft bidrar derfor med støtte til både idrett og kultur. Kulturstipendet kan tildeles én, eller fordeles på flere søkere som innfrir vilkårene. Juryen i Ishavskraft har besluttet å tildele kr. 20 000,- hver til følgende unge talenter:

Solveig Irene Primberg Skogdal

Foto: Ungdommens Musikkmesterskap

Solveig er 17 år og kommer fra Tromsø. Hun har spilt piano og fagott siden hun var lita jente.  Solveig har mange jern i ilden og på musikklinja på Kongsbakken videregående skole har hun sin base når hun ikke er på spennende oppdrag i inn- og utland. Jazz-piano og klassisk fagott er det hun satser på og målet er å bli profesjonell musiker.

 

Lávre Johan Eira – Lávre

Foto: Alice Marie Jektevik

Lávre Johan er 19 år og kommer fra Kautokeino. Hans soloprosjekt “Lávre” er forankret i det samiske og samtidig svevende i det universelle. Med gitaren og effektpedaler skaper han spennende musikk man kan drømme seg bort i.

«Først og fremst vil jeg takke og hedre Ishavskraft for dette fantastiske initiativet som oppmuntrer den kreative skapergleden og hjelper unge kulturarbeidere og musikere å etablere seg et levebrød av talentene sine. Initiativer som dette er så uvurderlig viktige i jobben om å blåse liv i den unge kultur- og musikkverdenen», sier Lávre Johan.  

Simon Heitmann Olsen – Fijitrip

Foto: Leo Linnes

Artistnavnet til Simon er Fijitrip. Han er 20 år og kommer fra Alta. Han lager egne låter og når ut til verden gjennom Spotify med soloprosjektet “Tech” og nevnes i anerkjente blogger i utlandet. Kreativiteten får blomstre gjennom hardt arbeid med å produsere musikk, lage kunstneriske videoer og spille i bandet Stuck in North.

 

 

Vilde Bye Martinsen

Foto: Øyvind Aronsen

Tromsø-jenta Vilde er 17 år. Hun går på musikklinja på Kongsbakken videregående skole og synger og spiller gitar. Den unge jenta har allerede spilt på flere livescener og publikum liker den såre og rolige musikken hennes.  

«Så utrolig stas!», sier Vilde når hun får vite om tildelingen. 

Vildes video til Ishavskraft

 

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»