Kulturstipendet 2018

Kulturstipendet er etablert for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15-25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei. 

Tekst: Miriam Nilssen
Dato: 2. oktober 2018

   

Fotograf Mads Suhr Pettersen

Som en samfunnsaktør med fokus på bærekraft og fremtida for barn og unge, er det viktig for Ishavskraft å være en støttespiller for mennesker og organisasjoner som jobber for et inkluderende og aktivt lokalmiljø. Ishavskraft bidrar derfor med støtte til både idrett og kultur i våre nordligste fylker.

Kulturstipendet er på til sammen kr. 100.000, og kan tildeles én, eller fordeles på flere søkere som innfrir vilkårene. Kandidatene skal være fra, eller bo i Nord-Norge – fortrinnsvis i Finnmark eller Troms.  I år kom det inn 39 nominasjoner. Juryen i Ishavskraft har besluttet å tildele Kulturstipendet for 2018 til følgende talenter:

Monika Holst-Olsen 20 000 kr. 

Foto Privat

Monika er 21 år gammel, kommer fra Alta og spiller trompet. Hun går fjerde og siste året på Bachelor i klassisk utøvende trompet på Norges Musikkhøgskole i Oslo. 

Stine Maren Steien 20 000 kr.

Foto Johannes Gram Liebig

Stine Maren er 22 år gammel og kommer fra Bardu. Hun spiller piano, og har i år fullført en fireårig bachelorgrad i musikkutøving, klassisk piano, ved musikkonservatoriet i Tromsø. 

Konstanse Fjellvang 20 000 kr.

Foto Kristine Fjellvang

Konstanse er 16 år og kommer fra Harstad. Hun driver med teater og spiller trekkspill. Hun har ambisjoner om å utvikle seg selv som kunstner og etterhvert å komme inn på en av Norges tre teaterhøgskoler. 

Kristoffer Karjalainen 20 000 kr.

Fotograf Mads Suhr Pettersen

Kristoffer sitt artistnavn er Kristoffer Kar. Han er 20 år gammel og kommer fra Alta. Kristoffer har skrevet og komponert utallige låter som handler om kjærlighet på godt og vondt, psykisk helse og det å vokse som menneske. 

A Million Pineapples 10 000 kr.

Foto Bukta

Bandet består av fire tromsøjenter som elsker kombinasjonen ananas og musikk. De spiller melodiøs indierock og har hatt en rekke konserter i Tromsø de siste årene. 

Gypsy Chicken 10 000 kr.

Foto Bukta

Bandet består av vokalist Solvei Stenslie og hovedinstrumentalist Asia Kreft. Folk-duoen har et kraftfullt uttrykk gjennom rytmer, vokal og ukulele. 

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»