Lønner det seg med varmepumpe?

Mange kunder spør oss om det lønner seg å kjøpe en varmepumpe for å spare strøm. Særlig når temperaturene synker og forbruket øker, er interessen stor for varmepumper.

Dato: 31. august 2020

   

I de fleste tilfeller hvor kundene har et høyt strømforbruk, vil det lønne seg å investere i en varmepumpe. Dette er fordi reduksjonen i strømregningene vil være større enn  det varmepumpen koster etter noen år. 

Ifølge ENOVA bør husholdninger som har et strømforbruk større enn 15 000 kWh i året bruke en varmepumpe. 

Kan gå i null i løpet av 6 år

Hvor mye du sparer avhenger av hvor du bor i landet, hvor godt boligen er isolert og hva strømprisene er på. På sommeren når strømprisene er lave og de fleste bruker mindre strøm, er besparelsen lav. På høsten og vinteren derimot, kan det være mye å spare på en varmepumpe.

– En årlig besparelse på  5000-8000 kr er rimelig å anta for de fleste eneboliger og rekkehus, sier Gunn Tove Bjerkan, markedssjef i Ishavskraft.

Med en årlig besparelse på 5000 kr vil varmepumpen være nedbetalt i løpet av 5 år. De resterende 10 årene av varmepumpens levetid, vil kundene kunne nyte godt av sterkt reduserte strømregninger.

Nedbetaling over strømregningen

For mange er terskelen høy når det kommer til  kjøpe en varmepumpe, fordi investeringen er såpass høy. 

– Vi ønsker å legge til rette slik at flere har muligheten til å kjøpe seg varmepumpe, uten å måtte bruke feriebudsjettet på det, sier Gunn Tove.

Ishavskraft tilbyr flere modeller av Fujitsu varmepumper, inkludert installasjon, på nedbetaling over strømregningen i 4 år. For Fujitsus mestselgende varmepumpe, betyr det kun 699 kr i måneden. 

Les mer: her

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»