La julepynten skinne i hele desember uten å bekymre deg for strømregningen

Ikke vær redd for at prisen for julestemning og julepynt skal sluke julebudsjettet. Så lite koster faktisk julehuset i strøm. 

Tekst: Mari Lind Aronsen
Bilde: Shutterstock
Dato: 8. desember 2020

   

De færreste har et julehus som på bildet. Med en mer normal utsmykning med fire lange LED-lenker, tre adventsstaker, to stjerner i vinduet og en snømann i hagen, vil julepynten kun koste deg ca. 25 kroner ekstra i strøm i hele desember – og det er hvis den står på konstant! Du kan med andre ord la julepynten skinne hele desember uten å bekymre deg for strømregningen.

Overgangen til LED-pærer har redusert strømregningen. Juletrebelysning med 50 LED-pærer koster ca. 2,5 kroner i strøm for hele desember, mens 50 glødepærer koster rundt 60 kroner.

Et julepyntet hus som i eksempelet over, ville med de gamle glødepærer blitt på ca. 650 kroner ekstra.

Forventninger til desemberregningen

Selv om strømregningen fort kan reduseres med enkle grep, trenger det ikke å gå på bekostning av julekosen. Å se Grevinnen og hovmesteren på TV koster deg rundt 4-5 øre, mens en langtidsstekt ribbe kan koste rundt 6,5 kroner. Pepperkakebaksten trekker rundt ca. 8 øre og julemusikken til middagen bruker ca. 3 øre i strøm. 

Både Ishavskraft og kundene våre kan glede seg over gode strømpriser. I 2020 har vi satt rekord med historisk lave strømpriser og fremdeles holder desember seg langt lavere enn 2019.

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»