La julepynten skinne i hele desember uten å bekymre deg for strømregningen

Ikke vær redd for at prisen for julestemning og julepynt skal sluke julebudsjettet. Så lite koster faktisk julehuset i strøm. 

Tekst: Mari Lind Aronsen
Bilde: Shutterstock
Dato: 8. desember 2020

   

De færreste har et julehus som på bildet. Med en mer normal utsmykning med fire lange LED-lenker, tre adventsstaker, to stjerner i vinduet og en snømann i hagen, vil julepynten kun koste deg ca. 25 kroner ekstra i strøm i hele desember – og det er hvis den står på konstant! Du kan med andre ord la julepynten skinne hele desember uten å bekymre deg for strømregningen.

Overgangen til LED-pærer har redusert strømregningen. Juletrebelysning med 50 LED-pærer koster ca. 2,5 kroner i strøm for hele desember, mens 50 glødepærer koster rundt 60 kroner.

Et julepyntet hus som i eksempelet over, ville med de gamle glødepærer blitt på ca. 650 kroner ekstra.

Forventninger til desemberregningen

Selv om strømregningen fort kan reduseres med enkle grep, trenger det ikke å gå på bekostning av julekosen. Å se Grevinnen og hovmesteren på TV koster deg rundt 4-5 øre, mens en langtidsstekt ribbe kan koste rundt 6,5 kroner. Pepperkakebaksten trekker rundt ca. 8 øre og julemusikken til middagen bruker ca. 3 øre i strøm. 

Både Ishavskraft og kundene våre kan glede seg over gode strømpriser. I 2020 har vi satt rekord med historisk lave strømpriser og fremdeles holder desember seg langt lavere enn 2019.

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Få med deg nyheter og gode tilbud fra Ishavskraft. Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»