Skal produsere sin egen solstrøm

Helge Stalsberg er en av dem som i vår meldte sin interesse da vi lanserte tilbud om å investere i solcelleanlegg. Nå skal han produsere sin egen strøm, og overskuddet skal han selge til Ishavskraft. Det er nemlig bedre muligheter for solceller i nord enn de fleste tror. 

Tekst: Ann-Jeanette og Odin
Bilde: Mikael Utsi
Dato: 21. juli 2021

   

Helge Stalsberg (venstre) og Odin Foldvik Eikeland står sammen foran Helges hus der hvor solcelleanlegget skal installeres.

– Jeg går gjerne i front for å være med på å drive det grønne skiftet framover og utvikle solenergi-markedet i Nord-Norge. Selv om et enkelt solcelleanlegg vil være en dråpe i havet for den globale energiomstillingen, men jo flere som bidrar, jo bedre blir resultatet vi kan oppnå – sammen kan vi danne en elv, oppmuntrer Helge Stalsberg, professor i medisin og tidligere rektor ved Universitetet i Tromsø.

Sjekk solkartet nå!

Odin Foldvik Eikeland, doktorgradsstipendiat innen fornybar energi ved UiT Norges arktiske universitet og konsulent i Ishavskraft, har bistått gjennom prosessen. 

– Helges hustak har gode solforhold for produksjon av egen strøm ved bruk av solcellepaneler. Med solceller vil han produsere om lag halvparten av sitt eget strømforbruk på rundt 32 000 kWt, forklarer Odin.

– En viktig faktor for min investering er at Ishavskraft kjøper tilbake strøm jeg periodevis ikke bruker for 1,- kr pr kWt. Det er viktig å vite at overskuddsstrømmen hverken blir kastet bort i intet, eller at man trenger batterier for å lagre den, sier Helge mens han referer til vår svært gunstige plusskundeavtale. Nå venter Helge på installasjon av solcelleanlegget sitt, det skjer i august 2021. 

Om du også har lyst til å produsere din egen solstrøm, eller har andre spørsmål, så er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på kundeservice – enten via telefonSMSe-post eller gjennom vår egen Ishavs-bot. 

Har du sjekket dine egne solforhold i solkartet?

Vi tror mange vil bli overrasket over å se hvor store mulighetene er.

Sjekk solkartet nå!

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»