Slik har hjemmekontor endret strømbruken

Berørt av Korona-situasjonen er Ida en av mange i Norge som brått har måtte flytte kontoret sitt hjem. Det har forandret hverdagen og strømbruket i hjemmet.

Dato: 7. april 2020

   

På grunn av situasjonen Norge er i nå med restriksjoner og hensyn som tas, sitter de fleste av oss på hjemmekontor. Det har ført til at strømforbruket i de norske hjem har endret seg. Ishavskrafts økonomisjef, Ida Andersson og hennes familie på fire, er en av de som kjenner på endringene i hverdagen og strømbruken.

Starter dagen litt senere enn vanlig

Til vanlig er det opp før 7 og avgårde til barnehage og jobb kl. 8. – I og med at vi slipper kjøretur til barnehage og jobb, kan dagen starte litt senere og det er fint, sier Ida. 

For de fleste nordmenn på hjemmekontor fører det til at strømforbruket flyttes en time lengre frem i dagen og holder seg jevnt over litt høyere. Med noen klesvask som kjøres i løpet av arbeidsdagen og kaffetraktere som brukes hyppig, brukes det mer strøm på dagtid enn vanlig. 

– Selv om det brukes mer strøm, forventer vi ikke å merke noe særlig på strømregningen, sier Ida. Den siste måneden har strømprisene falt til et historisk lavt nivå, mye på grunn av det våte og milde været som har vært, og priskrigen i oljemarkedet. 

En annerledes hverdag

Med små barn på hjemmekontor har Ida funnet ut at det fungerer best å dele opp arbeidsdagen. – Jeg prøver å dele det inn slik at jeg jobber halve dagen, så går vi ut. Så jobber jeg en økt på ettermiddag/kveld når samboer er kommet hjem, sier hun.

Det er både fordeler og ulemper med å sitte på hjemmekontor. Man får tilbragt mer tid med barna, men det kan fort bli litt kaotisk når det skal kombineres med jobb. – Her om dagen satt jeg i et videomøte med jobb på kjøkkenet, og da sa en av de i andre enden at «nå tror jeg kjøleskapet ditt blir raidet» Da hadde 3-åringen åpnet kjøleskapet i bakgrunnen og stod på stol for å nå opp til en av de øvre hyllene, forteller hun.

 

Selv om jobbhverdagen er annerledes, verdsetter Ida muligheten til å kunne være i full jobb. – Selv om jeg kjenner at jeg ikke har «helt fri» lengre, siden jeg både jobber morgen og kveld, er jeg takknemlig for at vi har en trygg arbeidsgiver som gjør at vi fortsatt kan jobbe, sier hun. 

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»