Troms Kraft kjøper Ishavskraft

Troms Kraft har inngått avtale med de øvrige eierne av sluttbrukerselskapet Ishavskraft om kjøp av deres aksjer i selskapet. Oppkjøpet innebærer at Ishavskraft blir et heleid datterselskap av Troms Kraft AS.

Dato: 2. mars 2016

   

Troms Kraft eier fra før 50 % av Ishavskraft, og kjøper nå de resterende aksjene i selskapet fra henholdsvis Alta Kraftlag SA (19,31 %), Ymber AS (13,63%), Repvåg Kraftlag SA (8,68%), Luostejok Kraftlag SA (7,31 %), og Nordkyn Kraftlag SA (1,08%).

– Bransjen vil oppleve en fullstendig omveltning i de neste tre årene. Eierne av Ishavskraft har en tid diskutert hvordan vi best mulig skal posisjonere selskapet i dette landskapet, og det er ingen tvil om at det er en stor fordel med én eier. Troms Kraft har både størrelse og kompetanse til å posisjonere selskapet i det nye markedsbildet, uttaler Per-Erik Ramstad, administrerende direktør i Alta Kraftlag, på vegne av selgerne.

Han understreker at dette ikke vil få noen konsekvenser for Ishavskrafts kunder.

– Kundene vil få den samme servicen som i dag, og Ishavskraft vil fortsatt være en av våre viktigste samarbeidspartnere, sier Ramstad.

For Troms Kraft er dette en investering helt i tråd med konsernets strategi. Konsernsjef Semming Semmingsen mener Troms Kraft og Ishavskraft vil gjensidig bidra til å forsterke hverandre.

– Troms Krafts styre har besluttet at konsernet skal konsentrere sin virksomhet rundt tre områder; produksjon, distribusjon og salg av kraft. Oppkjøpet av Ishavskraft bidrar til å forsterke konsernets posisjon innenfor kraftsalg. Vi ønsker å ha en offensiv tilnærming til endringene bransjen står overfor. Sammen med våre øvrige virksomheter innenfor sluttbruker vil Ishavskraft bli bedre posisjonert til å møte morgendagens konkurransesituasjon, mener Semmingsen.

Ishavskraft er landsdelens største sluttbrukerselskap og innehar en sterk posisjon i Troms og Finnmark. Det skal selskapet fortsatt ha i fremtiden.

– Det er viktig å ivareta markedsposisjonen i de to nordligste fylkene. Det vil vi gjøre gjennom god kundeservice og tydelig tilstedeværelse i regionen, sier Semmingsen.

Avtalen ble 29.02.16 behandlet og godkjent av bedriftsforsamlingen i Troms Kraft. Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Om Ishavskraft

Ishavskraft ble etablert i 1997 og er i dag Nord-Norges største selskap innenfor salg av strøm i sluttbrukermarkedet. Selskapet behandler over 100.000 kunder i løpet av et år, og porteføljen består av privatkunder, bedriftskunder og offentlige virksomheter. Ishavskraft har en kraftomsetning på over 5,5 milliarder kWh og har drøyt 30 medarbeidere i Alta og Tromsø. I 2014 omsatte selskapet for 1,3 milliarder kroner.

Kontaktpersoner

Troms Kraft: Konsernsjef Semming Semmingsen, 915 77 915
Alta Kraftlag SA: Administrerende direktør Per-Erik Ramstad,95 75 51 46
Ymber AS: Administrerende direktør Erling S. Martinsen, 97 68 09 21
Repvåg Kraftlag: Elverksjef Oddbjørn Samuelsen, 41 62 64 48
Luostejok Kraftlag SA: Administrerende direktør Ole G. Thomassen, 98 20 46 14
Nordkyn Kraftlag SA: Elverksjef Håvard Pedersen, 48 23 40 01

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Få med deg nyheter og gode tilbud fra Ishavskraft. Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»