Troms Kraft kjøper Ishavskraft

Troms Kraft har inngått avtale med de øvrige eierne av sluttbrukerselskapet Ishavskraft om kjøp av deres aksjer i selskapet. Oppkjøpet innebærer at Ishavskraft blir et heleid datterselskap av Troms Kraft AS.

Dato: 2. mars 2016

   

Troms Kraft eier fra før 50 % av Ishavskraft, og kjøper nå de resterende aksjene i selskapet fra henholdsvis Alta Kraftlag SA (19,31 %), Ymber AS (13,63%), Repvåg Kraftlag SA (8,68%), Luostejok Kraftlag SA (7,31 %), og Nordkyn Kraftlag SA (1,08%).

– Bransjen vil oppleve en fullstendig omveltning i de neste tre årene. Eierne av Ishavskraft har en tid diskutert hvordan vi best mulig skal posisjonere selskapet i dette landskapet, og det er ingen tvil om at det er en stor fordel med én eier. Troms Kraft har både størrelse og kompetanse til å posisjonere selskapet i det nye markedsbildet, uttaler Per-Erik Ramstad, administrerende direktør i Alta Kraftlag, på vegne av selgerne.

Han understreker at dette ikke vil få noen konsekvenser for Ishavskrafts kunder.

– Kundene vil få den samme servicen som i dag, og Ishavskraft vil fortsatt være en av våre viktigste samarbeidspartnere, sier Ramstad.

For Troms Kraft er dette en investering helt i tråd med konsernets strategi. Konsernsjef Semming Semmingsen mener Troms Kraft og Ishavskraft vil gjensidig bidra til å forsterke hverandre.

– Troms Krafts styre har besluttet at konsernet skal konsentrere sin virksomhet rundt tre områder; produksjon, distribusjon og salg av kraft. Oppkjøpet av Ishavskraft bidrar til å forsterke konsernets posisjon innenfor kraftsalg. Vi ønsker å ha en offensiv tilnærming til endringene bransjen står overfor. Sammen med våre øvrige virksomheter innenfor sluttbruker vil Ishavskraft bli bedre posisjonert til å møte morgendagens konkurransesituasjon, mener Semmingsen.

Ishavskraft er landsdelens største sluttbrukerselskap og innehar en sterk posisjon i Troms og Finnmark. Det skal selskapet fortsatt ha i fremtiden.

– Det er viktig å ivareta markedsposisjonen i de to nordligste fylkene. Det vil vi gjøre gjennom god kundeservice og tydelig tilstedeværelse i regionen, sier Semmingsen.

Avtalen ble 29.02.16 behandlet og godkjent av bedriftsforsamlingen i Troms Kraft. Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Om Ishavskraft

Ishavskraft ble etablert i 1997 og er i dag Nord-Norges største selskap innenfor salg av strøm i sluttbrukermarkedet. Selskapet behandler over 100.000 kunder i løpet av et år, og porteføljen består av privatkunder, bedriftskunder og offentlige virksomheter. Ishavskraft har en kraftomsetning på over 5,5 milliarder kWh og har drøyt 30 medarbeidere i Alta og Tromsø. I 2014 omsatte selskapet for 1,3 milliarder kroner.

Kontaktpersoner

Troms Kraft: Konsernsjef Semming Semmingsen, 915 77 915
Alta Kraftlag SA: Administrerende direktør Per-Erik Ramstad,95 75 51 46
Ymber AS: Administrerende direktør Erling S. Martinsen, 97 68 09 21
Repvåg Kraftlag: Elverksjef Oddbjørn Samuelsen, 41 62 64 48
Luostejok Kraftlag SA: Administrerende direktør Ole G. Thomassen, 98 20 46 14
Nordkyn Kraftlag SA: Elverksjef Håvard Pedersen, 48 23 40 01

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»