Gikk fra panelovn til varmepumpe, sparer opp mot 1000 kr i måneden

Det er halvannet år siden Alf-Kondrad Wilhelmsen byttet ut panelovn og vedfyring med varmepumpe. – Jeg har halvert strømregningen i vintermånedene, sier en fornøyd Wilhelmsen.

Tekst: iNord
Bilde: Tom Benjaminsen, iNord
Dato: 13. juli 2022

   

Alf-Kondrad Wilhelmsen bor i et hus fra 1972 som ikke er etterisolert, og har tidligere måtte bruke panelovner og fyrt med ved for å ha en behagelig temperatur hjemme.

– I månedene november til mars-april har jeg tidligere hatt 1500-2000 kroner i måneden i strømregning. Etter at jeg fikk installert varmepumpe bruker jeg mye mindre strøm og har ikke hatt ei strømregning på over 1000 kroner!

Les: Varmepumpe inkludert installasjon

Stabil varme i hele huset

Selv om Alf-Kondrad synes det er godt å få rimeligere strømregninger, er det noe annet som betyr enda mer.

– Det viktigste er faktisk komforten. Det er utrolig godt å ha stabil varme uansett tid på døgnet og uansett om jeg har vært borte på reise. Jeg slipper å stå opp for å fyre i ovnen eller ha parkas på meg når jeg kommer fra reise fordi det er så iskaldt, humrer Alf-Kondrad.

Installasjon inkludert i prisen

Han slo til på Ishavskrafts tilbud om å betale ned varmepumpa sammen med strømregninga.

– Det er en gunstig måte å få varmepumpe i hus, og du slipper et stort innhogg i økonomien. Med månedlige avdrag merker du ikke en gang at du har kjøpt varmepumpe. Strømregninga er uansett lavere nå enn før, sier Wilhelmsen.

Han er glad for at varmepumpe-kjøpet inkluderte installasjon.

– Jeg ringte og bestilte, og så kom de og installerte. Når man er så lite handy som jeg er, da er det utrolig godt at alt ble ordnet, ler Alf-Kondrad.

Les: Varmepumpe fra 599 kr måneden

Hos Ishavskraft kan man velge mellom 3 ulike modeller fra Fujitsu, og i prisen er installasjon inkludert. Varmepumpen betales ned over strømregningen over 4 år, helt rente- og gebyrfritt. 

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»