Velg innlogging

Min side / Online bedrift

Slik rengjør du varmepumpa di

Varmepumpa er en herlig gjenstand som hele tiden gir deg friskt inneklima, men med dette trenger den regelmessig rens. Hvis ikke kan du miste reklamasjonsretten din!

Tekst
Freddy Vith
Publisert

Om du ikke renser varmepumpa kan den få redusert effekt og slitasjeskader. Støv og pollen vil til slutt samle seg i filtre, luftrenser og deksler. Her gjelder det å være flink å gi den en kjapp rengjøring sammen med husvasken din!

Det fikser du lett!

Her er 4 enkle vedlikeholdstips av din varmepumpe som du kan gjøre selv:

  1. Skru av varmepumpa.
  2. Åpne lokket over filtrene. Ta ut de fremste støvfiltrene som er relativt store og blir fort skitne av støv og småfiber.
  3. Unngå bruk av klut for å ikke gni skittet inn i filtrene. Rens filtrene ved å skylle dem med vann under springen eller i dusjen. Husk å ikke bruk for varmt vann. Anbefaler vann på ca 37 grader.
  4. Husk å la filteret tørke helt før du setter den på plass igjen. Og voilà. Du er ferdig! Du kan skru varmepumpa på igjen.

Rengjøring bør gjøres én gang i måneden

Hvis du røyker innendørs, har allergi eller kjæledyr, kan det være nødvendig å rengjøre filtrene på varmepumpa enda oftere enn én gang i måneden. En mer grundig rengjøring bør utføres én gang i løpet året, og ikke glem av å ta service annen hvert år.

Slik så filteret til varmepumpa ut før og etter rengjøring. Fylt med støv og så helt rent.

Slik rengjør du utedelen:

  1. Skru av varmepumpa .
  2. Fjern snø, gress, eller annet rusk som blokkerer utedelen. (vær forsiktig og bruk aldri skarpe redskaper for å gjøre dette)
  3. En gang iblant kan det være lurt å sjekke om at dreneringsrøret ikke er blokkert. Et blokkert dreneringsrør kan forårsake vannskader eller påvirke varmepumpas effektivitet.
  4. Enkelte anbefaler at du bruker høytrykkspyler til rensing, men våre montører anbefaler at du ikke spyler på egenhånd. Så lenge du tar service hvert 2. år slipper du dette, da montørene tar seg av dette.

Verre er det ikke!

Forleng levetiden og behold reklamasjonsretten

Når du tar deg tid til å følge disse enkle trinnene, bidrar du til å forlenge levetiden på varmepumpa og ivaretar reklamasjonsretten din. Hvis varmepumpa di får feil eller mangler, og du har vedlikeholdt den godt og tatt service regelmessig, kan du reklamere i inntil 5 år.

To år etter at varmepumpa di er installert, vil montøren oftest ta kontakt for å utføre service. Uten regelmessig service kan det bli vanskeligere å gjøre krav på garantien.

På våren, når det er mindre å gjøre med installasjoner, setter montørene service høyt på agendaen. Du kan også ta initiativ til å kontakte dem for å avtale en service-tid som passer for deg.

Ikke kjøpt varmepumpe enda?

I nettbutikken finner du flere varmepumpe -modeller som du kan kjøpe på nedbetaling over strømregninga. Du finner også andre produkter til hus og hjem.

Besøk nettbutikken her

Fant du ikke alt du lurte på?

Info om rengjøring etter spesifikt merke kan du lese mer på produsentenes egne nettsider: