Nyttig info om strømstøtten fra regjeringen

Regjeringen gir strømstøtte (kompensasjonsordning) til private husholdninger og boligselskap som er berørte av høye strømpriser. Her kan du lese om de viktigste punktene i ordningen.

Publisert
Foto
Anna Jedynak

Slik fungerer strømstøtten

Når gjennomsnittsprisen går over 70 øre/kWh for en måned, vil staten dekke 90% av prisen over dette nivået. Ordningen med strømstøtte vil som et minimum vare ut 2024. Dette trekkes automatisk fra nettleien på strømregningen din. Du trenger altså ikke foreta deg noe for å motta strømstøtten. Les mer her.

Tips: Vi anbefaler VGs strømstøtte-kalkulator for kjapp og forenklet utregning av hva du får i strømstøtte.

Les også: Ny nettleie – spar penger på å jevne ut forbruket ditt

Ofte stilte spørsmål

Hvem har rett til å motta strømstøtte?

Alle privatkunder får strømstøtte for strømmen de bruker der de bor.

Hvordan går man fram for å motta støtten?

Som kunde hos Ishavskraft får du trukket fra strømstøtten på strømregninga. Du trenger dermed ikke foreta deg noe.

Hva med hytta og fritidsboligen?

Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næring. Det er kommunens registrering på boligen/eiendommer som bestemmer om du får strømstøtte. Du kan sjekke på hva som er registrert på din bolig i eiendomsregisteret (matrikkelen) i din kommune.

Dersom du bruker hytta som bolig, må du sende en søknad til kommunen om bruksendring fra hytte til enebolig. Dokumentasjonen på dette må legges frem for nettselskapet.

Hvor mye støtte kan du motta?

Du får støtte til et strømforbruk opp til 5000 kilowattimer av ditt månedlige forbruk. Gårdsbruk, både driftsbygninger og husholdning samt fellesmålt forbruk i boligselskap vil omfattes av dette. Ordningen er planlagt til å gjelde fram til 2024, melder departementet .

Informasjon hentet fra RVE (reguleringsmyndigheten for energi) , hvor du kan lese mer.

Les også: Dette er forskjellen på strøm og nettleie