kompensasjonsordning) til private husholdninger og boligselskap som er berørte av høye strømpriser. Her kan du lese om de viktigste punktene i ordningen.

"> Nyttig info om strømstøtten fra regjeringen - Ishavskraft

Nyttig info om strømstøtten fra regjeringen

Regjeringen gir strømstøtte (kompensasjonsordning) til private husholdninger og boligselskap som er berørte av høye strømpriser. Her kan du lese om de viktigste punktene i ordningen.

Bilde: Anna Jedynak
Dato: 12. september 2022

   

Slik fungerer strømstøtten

Når gjennomsnittsprisen går over 70 øre/kWh for en måned, vil staten dekke 90% av prisen over dette nivået. Ordningen med strømstøtte vil som et minimum vare ut mars 2023.  Dette trekkes automatisk fra nettleien på strømregningen din. Du trenger altså ikke foreta deg noe for å motta strømstøtten.  Les mer her.

Tips: Vi anbefaler VGs strømstøtte-kalkulator for kjapp og forenklet utregning av hva du får i strømstøtte.

Les også: Ny nettleie – spar penger på å jevne ut forbruket ditt

Ofte stilte spørsmål

Hvem har rett til å motta strømstøtte?

Som nettkunde med egen strømmåler og er rettmessig registrert som husholdningskunde hos nettselskapet, har du rett til støtte.

Hvordan går man fram for å motta støtten?

Du trenger ikke søke om å få utbetalt støtte. Støtten utbetales automatisk av nettselskapet, uavhengig av hvilken strømleverandør og strømavtale du har. Dette inkluderer de med fastprisavtale.

Alle boliger som er registrert som husholdningskunder vil man kompensasjon for.

Dekkes strømutgiftene for hytta?

Nei. Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næring. Ved tvil skal man legge informasjon som kommer frem av matrikkelen til grunn.

Det eneste unntaket er for de som har fått dispensasjon fra kommunen til å bo fast i fritidsboligen. Du må da dokumentere at du har fått dispensasjon fra kommunen. Denne dokumentasjonen må legges frem for nettselskapet. Du må selv ta kontakt med nettselskapet for å få støtte.

Hvor mye støtte kan du motta?

Du får støtte til et strømforbruk opp til 5000 kilowattimer av ditt månedlige forbruk. Gårdsbruk, både driftsbygninger og husholdning samt fellesmålt forbruk i boligselskap vil omfattes av dette. Ordningen er planlagt til å gjelde fram til mars 2023, melder departementet.

Informasjon hentet fra RVE (reguleringsmyndigheten for energi), hvor du kan lese mer. 

Les også: Dette er forskjellen på strøm og nettleie 

Synes du artikkelen var nyttig?  Ja   Nei

Takk - gjerne fortell hvordan vi kan forbedre oss:

Vennligst vent

Takk for din tilbakemelding.

Del artikkel

   

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»