Slik fungerer nedbetalingen egentlig

Du har sikkert sett at ved å kjøpe produkter i nettbutikken, så betaler du ikke fullpris for produktet med en gang. Du får nemlig nedbetaling over strømregningen – men hvordan fungerer det?

Tekst
Ann-Jeanette Nergård
Publisert
Foto
Shutterstock

Velger du å kjøpe et produkt i nettbutikken til Ishavskraft, så betaler du faktisk ned over strømregningen din. På denne måten så slipper du å skulle spare for å kunne kjøpe deg eksempelvis varmepumpe , eller kanskje oppgradering av sikringsskapet .

Uansett hva du velger, vil forløpet for å bestille og få montert et produkt fra nettbutikken se slik ut:

 1. Du bestiller produktet i nettbutikken, eller på telefon
 2. Om du ikke allerede er Ishavskraft-kunde, så får du en ny strømavtale *
 3. Du blir kontaktet av fagperson for montering
 4. Du kan velge å benytte deg av angreretten
 5. Du får produktet montert, og kan nyte en tryggere og mer strømbesparende tilværelse
 6. Nedbetalingen starter

*Her er vi likevel fleksible, ønsker du en egen ordning på oppstart så oppfordrer vi til å sende oss en e-post på kunde@ishavskraft.no eller ringe oss på 776 12 000 .

Sluttbeløpet er det samme om du betaler ned alt første som siste måned. Det er altså ingen hast, det løper ingen renter eller gebyrer på nedbetalingsordningen. Det blir altså ikke dyrere for deg av å ta i bruk nedbetalingsordningen ved kjøp av produkter i nettbutikken .

Vurderer du varmepumpe på nedbetaling?

4 års nedbetaling

Varmepumpe er ei god investering. Enova bekrefter at varmepumpe gir deg både lavere strømregninger og bedre inneklima. For å kunne ha en månedspris som er overkommelig, så får du 4 års nedbetalingstid ved kjøp av varmepumpe. Du har lik månedspris hver måned inntil den er avbetalt.

Eksempel: Fujitsu Norgespumpa 5.7 – Du betaler 519 kr i måneden over 4 år (48 måneder). Totalprisen er 24 912 kr inkludert standard installasjon.

Varmepumpe på veggen i stua over sofaen i ei moderne, nordisk stue. Gir både lavere strømregning og mer behagelig inneklima. Kan kjøpes på nedbetaling.

Se flere varmepumper her

Benytt nedbetaling ved oppgradering av sikringsskap

3 års nedbetaling

For produkter som er litt rimeligere, så får du 3 års nedbetaling (36 måneder). Dette gjelder blant annet oppgradering av sikringsskapet . Du har lik månedspris hver måned inntil produktet du har kjøpt er helt nedbetalt.

Oppgradering av sikringsskapet er viktig for tryggheten i hjemmet. Gravide Mari står ved siden av et moderne sikringskap.

Eksempel: Oppgradering av sikringsskapet – Du betaler 399 kr i måneden over 3 år (36 måneder). Totalprisen er 14 364 kr.

Se sikringsskap her

Den samme nedbetalingsordningen gjelder også for elbillader/ladeboks til elbilen. Du får 3 års nedbetalingstid over strømregninga, med like avdrag hver måned. Vi tilbyr flere modeller her , blant annet Zaptec Go fra 499 kr per måned, og Wallbox fra 429 kr per måned.

Slik ser det ut på strømregninga

Slik ser nedbetalingen av et av produktene til Ishavskraft ut på strømregninga, og her finner du den.

Min side og i Ishavskraft-appen , finner du enkelt fram til din strømregning ved å velge "Regninger" i menypunktet. Velg så din siste strømperiode, bla deg ned og trykk på "Se regning".

På strømregninga di vil du alltid kunne se hvor mye du betaler månedlig for produktet du har kjøpt, hvilket beløp som gjenstår å betale, og over hvor mange terminer.

Har du ikke lastet ned appen enda? Den tilbys selvfølgelig gratis til alle våre kunder.

Les mer om appen her

Installasjonen er inkludert i nedbetalingen

Vi har montører over hele landet som reiser hjem til deg for å montere produktet du har kjøpt. Enten det er varmepumpa, sikringsskapet eller ladeboksen/elbilladeren til elbilen din.

Produktpakkene inkluderer alltid:

 • Standard installasjon
 • Nedbetaling over strømregninga
 • Trygg strømavtale: Spotpris , eller din eksisterende strømavtale
 • Ingen bindingstid
 • Ishavskraft-appen

Slik ser det ut i appen til Ishavskraft. Her får du oversikt over spotpris, strømavtaler og strømregninger.

Standard installasjon er en forenklet installasjonspakke som passer mange – men ikke alle. Her vil alltid montøren/elektrikeren gi deg pristilbud på det som eventuelt måtte komme i tillegg. Av erfaring er dette som oftest:

 • Ekstra kjørelengde
 • Ekstra rørlengde (kabellengde)
 • Nedmontering av gammel varmepumpe (må gjøres av fagperson)
 • Ekstra stikkontakt/kurs (strømtilførsel) til varmepumpa
 • Flere kurser enn det inkluderte antall ved oppgradering av sikringsskapet

Tillegg utover standard installasjon vil ikke bli “innbakt” i nedbetalingsordningen. Du skal derfor få et tilbud fra fagpersonen på dette før installasjon av produktet.

Etter at du har vært i kontakt med fagpersonen, så starter angrerettsperioden din på 14 dager. Om du på dette punktet ønsker å benytte deg av angreretten din , så kan du det, helt enkelt og uproblematisk. Du kan også velge å frasi deg angreretten og potensielt få en tidligere installasjonsdato om fagpersonen har kapasitet.

Det er ingen bindingstid

For å kunne benytte deg av nedbetalingsordningen så må du være strømkunde. Hva betyr egentlig dette?

Det betyr at du som kunde må ha en strømavtale hos Ishavskraft. Du står likevel helt fritt til å velge type strømavtale, enten du har fastpris, spotpris eller en annen medlems-strømavtale (slik som for Strawberry eller Pensjonistforbundet ).

Velger du en annen strømleverandør (og du er alltid hjertelig velkommen tilbake), så vil nedbetalingen din måtte avsluttes. Da får du en såkalt sluttregning for resterende beløp.

Flere spørsmål?

Tips oss gjerne på e-post pr@ishavskraft.no , eller ring oss på kundeservice 776 12 000 .

Spørsmål og svar om varmepumpe på nedbetaling

Hva skjer om jeg ønsker å betale inn mer på varmepumpa?

Det er viktig å kontakte oss i forkant slik at nedbetalingen blir kategorisert riktig. Da kan du enten sende e-post kunde@ishavskraft.no eller ringe våre hyggelige kunderådgivere på 776 12 000 .

Husk, sluttbeløpet er det samme om du betaler ned alt første som siste måned. Det er altså ingen hast, med mindre dette er noe du foretrekker å gjøre. Det blir altså ikke dyrere for deg på noe måte å vente til hele nedbetalingstiden er over.

Jeg er bedriftskunde, kan jeg benytte meg av dette tilbudet?

Denne nedbetalingsordningen gjelder for privatkunder. Bedriftskunder vil snart kunne få et tilsvarende tilbud for varmepumpe. Ønsker du informasjon når tilbudet kommer? Send en e-post til bedriftskunde@ishavskraft.no , så blir du kontaktet når tilbudet lanseres.

Hvilken strømavtale får jeg som ny kunde?

Bestiller du et produkt på nedbetaling i nettbutikken , så får du strømavtalen Spotpris . Enkelt og greit, og den strømavtalen som Forbrukermyndighetene anbefaler.