Aktuelt.

Les mer

31. august 2020

Lønner det seg med varmepumpe?

Mange kunder spør oss om det lønner seg å kjøpe en varmepumpe for å spare strøm. Særlig når temperaturene synker og forbruket øker, er interessen stor for varmepumper.

Les mer

Les mer

2. desember 2021

Høy strømpris gjør varmepumpe enda mer lønnsomt

I flere måneder har strømprisen vært rekordhøy i store deler av landet. Det gjør at flere kan spare mye penger på strøm ved å investere i en varmepumpe.

Les mer

Les mer

13. juli 2022

Gikk fra panelovn til varmepumpe, sparer opp mot 1000 kr i måneden

Det er halvannet år siden Alf-Kondrad Wilhelmsen byttet ut panelovn og vedfyring med varmepumpe. – Jeg har halvert strømregningen i vintermånedene, sier en fornøyd Wilhelmsen.

Les mer

Les mer

12. oktober 2022

Kutt strømregninga med 5000-8500 kroner i året

– I løpet av februar, en av de kaldeste vintermånedene, sparte våre kunder i gjennomsnitt 590 kWh i måneden ved bruk av varmepumpe. Dette utgjør ca. 26% av forbruket, sier Ishavskrafts bærekraftstrainee og kundeanalytiker, Julia Wagner.

Les mer

Les mer

12. september 2022

Nyttig info om strømstøtten fra regjeringen

Regjeringen gir strømstøtte (kompensasjonsordning) til private husholdninger og boligselskap som er berørte av høye strømpriser. Her kan du lese om de viktigste punktene i ordningen.

Les mer

Les mer

26. oktober 2022

Derfor sponser vi lag og foreninger

Vi sponser idrettslag, foreninger og kulturaktører som vi mener gjør en viktig innsats for å skape trivsel og bolyst i lokalmiljøene.

Les mer

Les mer

1. juli 2022

Ny nettleie – spar penger på å jevne ut forbruket ditt

Er du en av de som bruker mye strøm samtidig? Da kan du ende opp med å betale mer i nettleie. Les hvordan den nye nettleien påvirker deg og hvordan du kan minimere den.

Les mer

Les mer

11. juli 2019

Dette er forskjellen på strøm og nettleie

I Norge betaler alle strømkunder både strøm og nettleie. Ofte kommer begge på en og samme regning, men mange lurer på hva som er forskjellen på strøm og nettleie. 

Les mer

Les mer

29. oktober 2021

Divrras elrávdnjehattit – muhto dat guoská dušše Mátta-Norgii

Dán čavčča lea beaggán mediain sáhka divrras elrávdnjehattiid birra, ja oallugat ballet oažžut stuora elrávdnjerehkegiid. Muhto, dát dilli ii čuoza buohkaide. Máddin lea elrávdnjehaddi lassánan viehka olu dán geasi ja čavčča, ja vuordimis šaddet doppe dat divraseamos hattit maid mii leat dássážii oaidnán.

Les mer

Les mer

11. oktober 2021

Kulturstipend 2021

Ishavskraft sitt Kulturstipend er etablert for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15-25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei. 4 unge artister har overbevist oss med gode søknader, og i tillegg får hele 4 band fra Bukta Battle stipend fra oss i år.  Vi ønsker alle lykke til!

Les mer

Les mer

5. juli 2019

Som Ishavskraft-kunde bidrar du til miljøet

98 % av kraften som produseres i Norge kommer fra fornybare kilder. Likevel er det kun 9 % av norske strømkunder som faktisk betaler for ren energi. 

Les mer

Les mer

21. juli 2021

Skal produsere sin egen solstrøm

Helge Stalsberg er en av dem som i vår meldte sin interesse da vi lanserte tilbud om å investere i solcelleanlegg. Nå skal han produsere sin egen strøm, og overskuddet skal han selge til Ishavskraft. Det er nemlig bedre muligheter for solceller i nord enn de fleste tror. 

Les mer

Les mer

2. mars 2021

Kjøp lokal strøm, du også!

Noen tror at vi er dyrere enn andre, men vi er faktisk like billige. I tillegg sprer du positive ringvirkninger i din egen bygd og by ved å handle lokalt.

Les mer

Les mer

14. april 2021

Ishavskraftfondet 2021

Vi har mottatt 40 godkjente søknader i årets søknadsrunde og 11 idrettslag med ulike tiltak og med geografisk spredning i Troms og Finnmark fylke får støtte. I samarbeid med administrasjonen til Troms og Finnmark idrettskrets har vi valgt følgende kandidater:

Les mer

Les mer

18. februar 2021

Hva skjer med strømprisen for tiden?

Strømprisene er høye for tiden og det påvirker privatøkonomien vår. Vi viser deg enkle grep du kan ta hjemme og hvordan følge med via den nye Ishavskraft-appen vår.

Les mer

Les mer

6. april 2020

Ishavskraftfondet 2020

Ishavskraft medvirker til å øke aktiviteten og oppslutningen om barne- og ungdomsidretten i Troms og Finnmark fylke. Sammen med Troms og Finnmark idrettkrets fordeles midler til lag og foreninger her. 

Les mer

Les mer

8. desember 2020

La julepynten skinne i hele desember uten å bekymre deg for strømregningen

Ikke vær redd for at prisen for julestemning og julepynt skal sluke julebudsjettet. Så lite koster faktisk julehuset i strøm. 

Les mer

Les mer

15. september 2020

Kulturstipend 2020

Ishavskraft Kulturstipend er etablert for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15-25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei. 

Les mer

Les mer

7. april 2020

Slik har hjemmekontor endret strømbruken

Berørt av Korona-situasjonen er Ida en av mange i Norge som brått har måtte flytte kontoret sitt hjem. Det har forandret hverdagen og strømbruket i hjemmet.

Les mer

Les mer

3. februar 2020

Senja har en kraftfull historie – nå skrives det historie på nytt

Som først i Europa og nummer to i verden bygde folket på Senja et lite vannkraftverk i 1882.  Det satte Senja helt i verdensfronten i utviklingen av elektrisitet og nå gjør de det igjen. 

Les mer

Les mer

23. september 2019

Kulturstipend 2019

Kulturstipendet er etablert for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15-25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei. 

Les mer

Les mer

6. august 2019

Dette er grunnen til at strømregningen varierer

Lurt på hvorfor du enkelte måneder får høye strømregninger, mens andre måneder er de umerkelig lave? Dette er forklaringen.

Les mer

Les mer

15. juli 2019

Spar penger på å kjøre elbil

I Norge er det et mål om at innen 2025 skal alle biler som selges være nullutslippsbiler. Allerede i dag er halvparten av alt nybilsalg elbiler.

Les mer

Les mer

5. juli 2019

Gakk Gakk Racet ga inntekter til en god sak

Torsdag 20. juni ble Tromsdalselva farget gul med over 1000 badeender, i anledning Gakk Gakk Racet. 

Les mer

Les mer

1. april 2019

Ishavskraftfondet Troms 2019

Ishavskraft medvirker til å øke aktiviteten og oppslutningen om barne- og ungdomsidretten i våre geografiske områder. Sammen med Finnmark idrettkrets og Troms idrettskrets fordeles midler til lag og foreninger i disse fylkene. 

Les mer

Les mer

19. mars 2019

Ishavskraftfondet Finnmark 2019

Ishavskraft medvirker til å øke aktiviteten og oppslutningen om barne- og ungdomsidretten i våre geografiske områder. Sammen med Finnmark idrettkrets og Troms idrettskrets fordeles midler til lag og foreninger i disse fylkene. 

Les mer

Les mer

31. oktober 2018

Vi har passert 100 000 kunder, en milepæl i vår historie

Ishavskraft har siden tidenes morgen hatt en sterkt lokal forankring i Nord-Norge. Nå vokser selskapet både lokalt og nasjonalt, og har nettopp passert 100 000 kunder.

Les mer

Les mer

11. oktober 2018

3 effektive strømsparingstips

Vi ønsker at kundene våre skal spare strøm for å unngå høye strømregninger – særlig når strømprisene i Norge er høye. Her er våre beste sparetips.

Les mer

Les mer

18. desember 2018

Nå bør du være ekstra forsiktig med dette

Visste du et de fleste branner starter i det elektriske utstyret? Eller at det er i julen flest branner oppstår? Gå en trygg og brannsikker jul i møte.

Les mer

Les mer

2. mars 2016

Troms Kraft kjøper Ishavskraft

Troms Kraft har inngått avtale med de øvrige eierne av sluttbrukerselskapet Ishavskraft om kjøp av deres aksjer i selskapet. Oppkjøpet innebærer at Ishavskraft blir et heleid datterselskap av Troms Kraft AS.

Les mer

Les mer

30. mai 2016

Ishavskraftfondet 2016

Ishavskraft har i samarbeid med Troms Idrettskrets og Finnmark Idrettskrets etablert Ishavskraftfondet til barne- og ungdomsidrett. Med dette fondet ønsker Ishavskraft sammen med idrettskretsen å medvirke til økt aktivitet og oppslutning om barne- og ungdomsidretten i Troms.

Les mer

Les mer

7. september 2016

Tildeling av Kulturstipendet 2016

Som en samfunnsaktør med fokus på bærekraft og fremtida for barn og unge, er det viktig for Ishavskraft å være en støttespiller for mennesker og organisasjoner som jobber for et inkluderende og aktivt lokalmiljø. Ishavskraft bidrar derfor med støtte til både idrett og kultur i våre nordligste fylker.

Les mer

Les mer

29. september 2016

Nytt bedriftskundesenter

Les mer

Les mer

16. februar 2017

Kunden kommer først!

Vi har bedre ting å gjøre enn å sammenligne oss med de dyreste strømleverandørene

Les mer

Les mer

21. februar 2017

Sandfallet skoles EB-messe

Sist mandag ble årets Elevbedrift-messe holdt på Amfi Alta. Sandfallet skole var arrangør, der beste Grønt og Genialt EB ble kåret.

Les mer

Les mer

27. mars 2017

Ishavskraftfondet Finnmark 2017

Linda Follesø fra Finnmark idrettskrets forteller at det var kommet inn 57 kvalifiserte søknader i år, og komiteen hadde en stor utfordring med å plukke ut de beste tiltakene blant veldig mange gode søknader.

Les mer

Les mer

27. mars 2017

Ishavskraftfondet Troms 2017

Søknadsbunken telte i år 49 søknader fra hele fylket, der både tradisjonelle idretter (fotball, ski, håndball), så vel som utradisjonelle idretter (golf, kampsport, klatring) var representert.

Les mer

Les mer

17. mars 2017

Integreringskoordinator i Alta menighet

I mai 2016 startet Marianne Haugvik Hodne i en 20 % stilling som Integreringskoordinator i Alta menighet. Ved hjelp av flere bedrifter i næringslivet og bidrag fra Alta kommune ble stillingen gradvis utvidet, og fra 1. desember var den 80 %.

Les mer

Les mer

5. april 2018

Ishavskraftfondet Troms 2018

Blant årets 45 søknader ble syv plukket ut til å motta støtte på til sammen 100 000 kroner, sier fagleder Øivind Hansen i Troms idrettskrets. Samarbeidet med Ishavskraft gir muligheter for også mindre idrettslag til å styrke sine tilbud til barn og ungdom i lokalmiljøet, noe vi i idrettskretsen synes er svært positivt.

Les mer

Les mer

22. mars 2018

Ishavskraftfondet Finnmark 2018

Linda Follesø og Otilie Næss i Finnmark idrettskrets er godt fornøyd med 53 kvalifiserte søknader i år. Idrettslagene som er plukket ut er spredt rundt i fylket og representerer ulike idretter. Felles for dem alle er at de med flotte tiltak bidrar til aktivitet og trivsel for barn og ungdom.

Les mer

Les mer

27. juni 2017

Kulturstipendet 2017 er tildelt!

Årets tildelinger av Ishavskrafts kulturstipend er klare. Fire flotte ungdommer fra Finnmark og Troms er årets utvalgte utøvere, og de er alle gode forbilder for barn og unge som ønsker å følge drømmen sin.

Les mer

Les mer

15. november 2018

Hjertevarme - årets varmeste julekalender

Nå begynner letingen etter de hjertevarme handlingene og øyeblikkene i 2018. Vi kjører i gang med Hjertevarme for tredje året på rad og håper på rekordmange søknader!

Les mer

Les mer

2. oktober 2018

Kulturstipendet 2018

Kulturstipendet er etablert for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15-25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei. 

Les mer

Les mer

7. mai 2018

Gratis dekkskifte for elbil-eiere i Tromsø

I samarbeid med Vianor Tromsø brettet vi opp ermene for å gjøre noe ekstra for de som kjører med strøm på tanken.

Les mer

Les mer

25. juni 2018

Ishavskraft ga bort konsertopplevelse til barn

Å høre om barn som aldri drar i bursdager fordi de ikke har råd til gave eller som ikke har muligheten til å delta på fritidsaktiviteter, gjør at vi får lyst til å hjelpe.

Les mer

Les mer

27. juni 2018

Irene fikk sjokkregning etter at AMS-måleren kom

Irene Øynes fikk installert AMS-måler hjemme i vinter. Like etter kom den skyhøye strømregningen.

Les mer

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden.

Godta    AVVIS

Logg inn på «Min side»