Velg innlogging

Min side / Online bedrift

Sparetipsene som kutter strømregninga

Sparetiltak trenger ikke koste noe. Eksempelvis kan du kutte strømregninga med 1000 kroner i året, for hver grad du senker innetemperaturen.

Tekst
Mari Lind Aronsen
Publisert
Foto
Shutterstock

Senk innetemperaturen.

For hver grad temperaturen senkes, sparer du ca. 5 % av forbruket som går til oppvarming. Med et gjennomsnittlig forbruk utgjør dette ca. 1000 kroner i året. Dersom du går fra 24 grader til 22 grader innendørs, så kan du spare 2000 kroner i året.

Hold dørene lukket

Lukk dørene mellom kalde og varme rom. Eksperter anbefaler 15 grader på soverom og 21 grader i oppholdsrom, så hold dørene mellom disse lukket.

Monter sparedusj

Forskjellen mellom en sparedusj og et raust dusjhode og kan være halvparten så mye av strømforbruket. Hvis du dusjer 10 minutter hver dag, kan du spare ca. 1000 kroner i året på å bytte dusjhode til sparedusj.

Fyll maskinen

Selv om oppvaskmaskinen inneholder to fat eller er helt full, bruker den like mye energi. Fyll derfor oppvaskmaskinen og vaskemaskinen før du setter den på. Ifølge Enøk koster det 7 kroner hver gang du setter på oppvaskmaskinen.

Ikke fyll badekaret daglig

Å fylle badekaret koster 3 ganger mer enn en 10 minutters dusj med sparedusj. De dagene du bestemmer deg for å bade, så er et godt tips å la badevannet stå i karet til det er kaldt. Da hjelper vanntemperaturen med oppvarmingen i rommet.

Visste du at du kan følge med på strømforbruket ditt i Ishavskraft-appen? Les mer om appen her